Contact/info

Wie ben ik/wat doe ik?

Ik ben  universitair gediplomeerd pedagoog/klinisch seksuoloog (KULeuven) en woon in Hasselt/Kiewit (België). Ik ben gehuwd met Vera Vandikkelen en vader van 2 zonen die ondertussen zelfstandig wonen. Ik ben ook sinds mei 2021 fiere opa van een kleinzoon. Naast deze universitaire basisopleiding volgde ik nog talrijke bijscholingen inzake liaisonpsychologie, psychotherapie, EMDR, IBCT*, hartcoherentie, relatietherapie, ….

Professioneel ben ik docent em. in twee hogescholen (UCLL Diepenbeek sociaal agogisch werk en Thomas More Geel lerarenopleiding). Ik ben ook oprichter van het postgraduaat seksuologische hulpverlening (UC Leuven Limburg Diepenbeek België). Daarnaast heb ik een deeltijdse eigen privé-praktijk aan huis voor seksuele en relationele problemen.

Je kan bij mij terecht voor counseling, relatietherapie, sekstherapie en psychotherapie inzake seksuologische thematieken. relatieproblemen, seksuele identiteit, seksuele disfuncties (erectieproblemen, verminderd of verschillend seksueel verlangen, seksueel trauma, grensoverschrijdend seksueel gedrag, parafilieën, bindings- en scheidingsangst, relationele eenzaamheid, verwerking relatiebreuk, rouw en verdriet, echtscheiding, lichaamsbeeld, …), slachtoffer van (cyber)pesten of stalking, enz. Als relatietherapeut / sekstherapeut / psychotherapeut ben ik vooral gespecialiseerd in conflictueuze partnerrelaties en mannelijke seksuele problemen. Sinds ruime tijd doe ik ook therapie en begeleiding bij juridisch veroordeelde  daders van grensoverschrijdend seksueel gedrag (downloaden kinderporno, seksuele aanranding, seksueel geweld, …) of personen die in afwachting van justitiële veroordeling (na opgepakt te zijn) reeds in begeleiding willen gaan.

Er wordt vooral via integratieve oplossingsgerichte therapie gewerkt gebaseerd op diverse hulpverleningstechnieken zoals IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy *), client centered therapy, cognitieve gedragstherapie, contextuele therapie, EFT, sensate focus, enz. Verder is ook ademhalingstherapie via hartcoherentie en EMDR mogelijk. Er wordt vertrokken van de principes van de psychoseksuele relatietherapie.

Ik onderschrijf de deontologische code van de Vlaamse Vereniging van Seksuologen en de deontologische code van Seksuologische hulpverleners.
Ik ben erkend geassocieerd lid van de EFS (European Federation of sexology) en lid van de Vlaamse Vereniging van Seksuologen

Andere professionele activiteiten

In mijn professioneel leven ben ik heel veel bezig rond onderzoek inzake seks en relaties naast specifieke aandacht voor alles wat te maken heeft met pesten/cyberpesten. Ik ben initiatiefnemer/webontwerper van enkele websites rond deze problematieken.

 

Websites

Website Cyberpesten
Website Sekscontract
Website Seksuologieonderzoek (divers onderzoek en eigen standpunten omtrent seksualiteit)
Website Seksuologische Hulp
Website Seksalfabet
Website relatietherapeutische adviezen over seks en relaties
Website relatiecheckup
Website sensuele bieren (een uit de hand gelopen hobby nav een opleiding zythologie in Syntra Hasselt)
Website therapieopleiding (kritiek op de dure en vaak inhoudelijk zwakke verplichte navormingstherapieopleidingen een versnipperde markt in Vlaanderen)

Suggesties/Contact

Voor suggesties omtrent onderzoek rond seks en relaties en voor onderzoeksopdrachten rond deze thema’s, interessante informatie of links, voor journalistieke vragen rond persberichten, enz. mag je altijd contact opnemen.
Voor seksuologische hulpverlening / relatie- en echtpaartherapie / therapeutische hulp
Je kan me contacteren via het e-mailadres : relatietherapie@telenet.be
Telefonisch contact: 0476217042 (ik neem niet op terwijl ik met cliënten bezig ben, spreek dan gerust een boodschap in, ik contacteer je zo snel mogelijk)
Zavelvennestraat 61
3500 Kiewit Hasselt
Ondernemingsnummer BE0707.474.448
De vragen en problemen die in deze website aan bod komen, zijn vragen die gegroeid zijn uit de seksuologiepraktijk zelf door contacten met koppels en individuen.
Deze blog is reclamevrij en heeft geen inkomsten.
De maker van deze informatieve website en zijn werkgevers zijn niet verantwoordelijk voor verkeerdelijk gebruik of voor schade aangericht door verkeerd gebruik. Er wordt gestreefd naar zo hoog mogelijke betrouwbaarheid van de informatie, maar die garantie kan niet altijd gewaarborgd worden. Gebruik van de informatie is altijd op eigen risico. Gebruik de info nooit voor persoonlijke medische doeleinden.  Raadpleeg daarvoor een gediplomeerd arts/specialist/seksuoloog. Indien copyrights zowel voor teksten als voor foto’s geschonden worden, gelieve onmiddellijk contact op te nemen, zodat de informatie ogenblikkelijk wordt verwijderd.