Vriend bedriegt zijn vriendin

Benjamin, 35 jaar

person in blue and white plaid hoodie standing on street during daytime

Photo by Amir Hosseini

Ik heb onlangs ontdekt dat een zeer goede vriend van mij al ruime tijd zijn vriendin bedriegt met iemand anders. Hij weet niet dat ik het weet – het kwam via een paar andere vrienden die zeiden dat de affaire een “publiek geheim” is waar hij werkt, maar toch heeft zijn vriendin  natuurlijk geen idee.

Ik ben teleurgesteld en boos op hem. Ik heb zijn vriendin door de jaren heen heel goed leren kennen en zij is nu net zo goed mijn vriend als hij en kan heel goed overweg met mijn vrouw.

Ze is een lieve, genereuze persoon en ik vind het jammer dat ze zo wordt behandeld. Ik weet niet wat ik moet doen, omdat ik het gevoel heb dat als ik iets tegen mijn vriend daarover zeg, hij me zal vertellen dat het mijn zaken niet zijn en dat het onze twintigjarige vriendschap zal beïnvloeden.
En ik wil echt niets tegen zijn vriendin zeggen, omdat ik niet verantwoordelijk wil zijn voor het opblazen van haar wereld. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat mijn vriend tot dit soort gedrag in staat was, aangezien hij  iemand leek die ik mijn leven zou toevertrouwen. Hij heeft er geen woord over tegen mij gezegd, waarschijnlijk omdat hij weet dat ik het niet goed zal vinden. Wat moet ik doen?

Beste Benjamin

Praat toch tegen hem. Als je een solide vriendschap hebt, zou je moeten kunnen zeggen: “Ik heb gehoord dat dit is wat er aan de hand is en ik denk dat je je leven aan het verpesten bent”. En voeg eraan toe dat als hij geen relatie meer wil hebben, dat dat prima is, maar doe het niet op deze manier.  Vreemdgaan is niet het antwoord op wat er gaande is in zijn relatie. Hij denkt dat hij slim is, maar als de affaire op het werk een publiek geheim is, is de kans groot dat zijn affaire toch ontdekt wordt, vooral via sociale media.

Het is erg moeilijk om te bepalen wat  vrienden of collega’s per ongeluk of zelfs kwaadwillig kunnen posten. Hij zou genoeg om zijn vriendin moeten geven om de zaken op de juiste manier te beëindigen.  Wat betreft het feit dat hij da,n misschien ruzie met je heeft: als de zorg en het adviseren van hem een ​​vriendschap van twintig jaar verpesten, dan is die vriendschap niet zo sterk als je denkt. Misschien zal het de boel verpesten totdat de situatie ontploft of overwaait, maar je hebt duidelijk moeite met het weten over deze affaire en het zien van je vriend in een ander licht, dus ik denk dat je eerlijk moet zijn.

Je hoeft het niet agressief te doen, maar maak gewoon het punt dat veel mensen het weten en nu weet jij dat ook, dus het is een crisispunt bereikt. Ik denk dat als je iets zegt, het je schuldgevoel zal verlichten en hopelijk zal het hem aanmoedigen om de zaken op de een of andere manier op te lossen.

Gerard

Geplaatst in Overspel, Relatie en vertrouwen, Relationele problemen, Seksgevaren, Sekspartners, Vriendschap en relatie.