‘Mijn vriendin wil dat alles perfect is voordat we seks hebben

Hans, 28 jaar

man in white shirt sitting on rock looking at mountains during daytime

Photo by Abhijith P Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Ik ben een man van eind twintig en heb ongeveer zes maanden een relatie met mijn vriendin. We hebben elkaar ontmoet op Tinder en wonen bij elkaar in de buurt, en hadden meteen een sterke band.Ik vind haar erg sexy en leuk om mee om te gaan, maar seks is voor mij een beetje een probleem. Het is prima als we aan de slag gaan, maar ze moet alles perfect hebben voordat we beginnen, wat de spontaniteit en een deel van het plezier wegneemt.

De verlichting moet goed zijn, het bed moet perfect zijn, er mag helemaal geen geluid zijn of het schrikt haar af, enzovoort. Soms zijn we zo lang bezig geweest met het uitzoeken van al deze dingen, dat ik de drang kwijt ben en het voelt alsof ik niets goed kan doen.

Ik heb het er een paar keer met haar over gehad, maar ze zegt dat ze ontspannen moet zijn en dat de dingen moeten zijn zoals zij dat wil, wat de stemming bepaalt enz. Ik weet niet wat ik moet doen, aangezien ik nog nooit eerder met zo iemand ben geweest – alles is indertijd vrij natuurlijk gebeurd met eerdere vriendinnen.

Beste Hans

Wat dacht je ervan om in plaats van te wachten tot je klaar bent om seks te hebben om de juiste stemming te creëren, het van tevoren uit te zoeken voor het geval je er later zin in hebt?

Je weet nu wat ze leuk vindt, dus zorg dat de kamer is ingericht en als je in de stemming bent, hoef je niet meer te rommelen. Ik denk dat dat een grote opwinding kan zijn, omdat het laat zien dat je aan haar hebt gedacht en wat ze nodig heeft. Ik begrijp hoe je erover denkt dat deze routine de spontaniteit wegneemt, maar mijn advies zou zijn om te blijven praten. Jullie kennen elkaar nog niet zo lang, dus is een goed gesprek nuttig om elkaars wensen te verkennen.  Als een partnerschap in de toekomst wil slagen, is een compromis cruciaal. Het gaat erom dat je elkaar halverwege ontmoet en soms een stapje extra zet voor de ander, ook al komt het je niet uit of heb je er geen interesse in.  Probeer het eens om te zien of jullie samen naar seks toe kunnen groeien, maar  anderzijds is seks misschien het enige gebied waarop jullie niet zo bij elkaar passen en is het een behoorlijk belangrijk onderdeel van de relatie. Begrijp echter dat het wat tijd kost om dingen over elkaar te leren en hoe de relatie werkt (of niet, afhankelijk van het geval), dus neem nu geen overhaaste beslissingen. Als het seksueel echt niet blijft lukken, moet je nadenken of dit wel een geschikte relatie voor je is.

Gerard

Geplaatst in Aantrekkelijkheid/verliefdheid, Praten over seks, Relatie.