Affaire met collega

Frank, 31 jaar

woman in white shirt standing in front of window

Photo by Daniil Onischenko Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Een paar maanden geleden ontdekte mijn verloofde dat ik een affaire had met een collega en dumpte mij. De vrouw in kwestie was single en voor mij ging het om een ​​waanzinnige fysieke aantrekkingskracht. Ik hield niet van haar zoals mijn verloofde en zag geen toekomst voor ons.

Ik wilde niet dat de affaire mijn relatie zou beëindigen, maar dat gebeurde wel en er is geen weg meer terug. De familie van mijn ex veracht mij nu, en zij ook. Ik was er kapot van en besefte te laat wat een grote vergissing deze affaire was. Als ik de klok kon terugdraaien, zou ik dat doen.

Mijn dilemma is nu dat mijn collega contact met mij heeft opgenomen om mij te laten weten dat ze graag wil dat we weer bij elkaar komen. Ik ben momenteel single, dus het is verleidelijk. Ze is erg aantrekkelijk en we hebben veel plezier samen, maar ik zie ons nog steeds niet in een serieuze relatie. Bovendien voelt de hele zaak nu besmet door wat er is gebeurd.

Ik weet niet wat ik moet doen. Als ik haar zou gaan zien, zou het vooral over seks en gezelschap gaan, maar is dat genoeg?

Beste Frank

Het lijkt erop dat u “de affaire” en de collega met wie u naar bed ging de schuld geeft, dus ik weet niet zeker of u echt de verantwoordelijkheid hebt genomen voor wat er is gebeurd.

Jij was degene die verloofd was om te trouwen en je hebt een les geleerd: je kunt niet een taart hebben en deze ook opeten. Het klinkt alsof je deze vrouw alleen maar ziet omdat ze er is en je er gemakkelijk in terug kunt vallen. Ik heb echter het gevoel dat je dit vanuit verschillende invalshoeken bekijkt: zij is op zoek naar een relatie, maar jij bent op zoek naar vrijblijvend plezier.

Het lijkt er niet op dat jullie bij elkaar passen en ik denk dat je eerlijk tegen haar moet zijn over hoe je je voelt, zodat ze weet waar ze aan toe is. Het klopte duidelijk niet met je ex (tenminste vanuit jouw standpunt), anders zou je de affaire niet hebben gehad. Of je dat nu tegenover jezelf toegeeft of niet, is een andere zaak.

Ik denk dat je wat tijd nodig hebt om je relatie volledig te onderbreken totdat je erachter komt waar je naar op zoek bent en jezelf de tijd geeft om te genezen van je verbroken verloving. En als je iemand ontmoet die je echt leuk vindt, maak dan niet dezelfde fout. Zelfs goede relaties hebben moeilijke momenten en je moet er samen doorheen werken.

Gerard

Geplaatst in Onmogelijke liefde, Overspel.