Chatten met ex op Skype

Annie, 41 jaar

Foto van Molnár Bálint Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Ik betrapte mijn man op Skype met een oude vriendin, die ooit zijn partner was, jaren geleden, voordat wij elkaar kenden. Toen ik hem ooit vroeg of hij nog contact had met zijn ex, zei hij van niet, maar nu heb ik hem betrapt dat hij met haar aan het skypen was.

Beste Annie

Vijfentwintig jaar geleden was vreemdgaan een zwart-witkwestie: je ging achter de rug van je partner om en had een affaire. Tegenwoordig kan vals spelen op veel dingen lijken: emotioneel, via Skype, sexting, sociale netwerkboodschappers en meer. Omdat er zoveel subcategorieën zijn voor vreemdgaan, is het belangrijk voor koppels om hun relatiegrenzen te bespreken.
Gun je partner eerst een pauze; hij realiseert zich misschien niet dat hij zich ongepast gedraagt ​​en moet begrijpen wat jouw relatielijn is. Praat vervolgens met uw man over wat acceptabel is in uw huwelijk en stel uw relatiegrenzen vast. Houd deze twee dingen in gedachten:
(a) Een beetje onschuldig online flirten is oké – en niet al het flirten is slecht. In feite kan een beetje online flirten je partner helpen om zich goed te voelen over zichzelf en hopelijk zullen ze je overladen met die geweldige flirt-energie.


(b) U zult het waarschijnlijk niet eens zijn over wat bedrog inhoudt. Ik garandeer je dat jullie allebei verschillende ideeën hebben over wat online valsspelen betekent, dus onderhandelen over een gulden middenweg zal de sleutel zijn.
(c) Maak je partner er attent op dat liegen in een relatie echt niet kan. Spreek af dat hij eventueel wel mag chatten met zijn ex, als het gaat om een normale babbel, maar dat expliciet flirten niet kan.  En vooral dat liegen echt niet kan. Zeg dat je je heel erg gekwetst voelt door zijn leugens en dat dit zeker zo erg is als het babbelen met zijn ex op zich.
(d) Zeg hem : Als je je partner niet kunt vertellen wat je online doet – zelfs als het volkomen onschuldig is en er nooit iets zal gebeuren – dan zou je het niet moeten doen.

Geplaatst in Dating, Flirten, Seks en internet.