Ik kan niet stoppen met fantaseren over andere mannen als ik seks heb met mijn verloofde

Cindy (24j)

man and woman in bathtub

Bron Foto van We-Vibe WOW Tech Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Ik ben vier jaar samen met mijn verloofde en we zijn van plan om samen een huis te kopen en volgend jaar te trouwen. Ik heb echter twijfels omdat ik blijf fantaseren over seks met andere mannen, zelfs als ik de liefde bedrijf met mijn verloofde.

In het begin maakte ik me er niet zo druk om – iedereen houdt van een beetje fantasie – maar ik kijk ook veel naar andere jongens en ik begin me zorgen te maken dat mijn partner niet genoeg voor mij is.

Op papier vinkt hij alle vakjes aan – knap, aardig, verantwoordelijk – maar ik kan het niet helpen dat ik het gevoel heb dat er iets ontbreekt waar ik mijn vinger niet op kan leggen.

Andere jongens met wie ik in het verleden uit ben geweest, waren dominanter in bed, terwijl mijn verloofde nogal passief en zachtaardig is, en misschien mis ik de passie. Seks is belangrijk voor mij en ik wil niet samen zijn met iemand met wie ik me verveel of die me niet opwindt.

Maar afgezien van de fysieke kant van de dingen, is de relatie geweldig. Ik maak me zorgen om er een probleem van te maken, want ik wil hem niet van streek maken. Wat stel jij voor?

Beste Cindy

Blijf niet met twijfels zitten. Het is beter om dit nu uit te zoeken, anders krijg je binnenkort te maken met een kostbare en stressvolle echtscheiding.  Waarom zou je de bruiloft niet in de wacht zetten en zelfs wat tijd voor elkaar nemen om uit te zoeken wat je wilt en wat je mist in je relatie op seksueel gebied?

Die eerste seksuele sensatie die je krijgt als je voor het eerst verliefd wordt, neemt na verloop van tijd af en je moet de fysieke en romantische kant van de dingen koesteren, wat een beetje inspanning vereist.

Dit geldt in elke relatie, maar praten over seks hoeft niet confronterend of beschuldigend te zijn. Hem vertellen wat je opwindt in bed kan heel sexy zijn en dat is de manier om het te benaderen. Kijk, hij is geen gedachtenlezer en als je hem niet hebt verteld wat je lekker vindt in bed, dan zal hij aannemen dat je gelukkig en tevreden bent.

Wees voorzichtig met het willen ‘afvinken’ en ‘er goed uitzien op papier’ – een relatie is geen spreadsheet. Het heeft chemie nodig en die ondefinieerbare ‘X-factor’ die een vonk veroorzaakt.

Ja, fantasie is prima en gezond, maar je moet ook blij zijn met het echte werk, anders houdt de relatie niet lang stand. Van de andere kant is seks ook niet alles in een relatie. Misschien vind je iemand waarmee de seks heel goed is, maar waar je niet mee kunt opschieten. Je moet dus een afweging maken tussen fantastische seks (die na verloop van jaren bij iedereen toch afneemt) en een gezonde gelukkige emotionele relatie met iemand.  Praat met elkaar over je seksuele wensen en probeer elkaar een beetje tegemoet te komen.

Op zich zijn fantasieën ook niet verkeerd, zolang ze je leven niet gaan overheersen.  Er zijn meerdere mensen die fantaseren op seks met iemand anders terwijl ze met hun partner bezig zijn, maar het is toch niet gezond als het blijft duren.

Gerard

 

Geplaatst in Relatie en vertrouwen, Seks en fantasie.