Seks voor het huwelijk

Els, 26 jaar

three female friends smiling while looking at cell phone

Photo by DoorDash Willekeurige foto. De persoon op de foto is niet de persoon van de hulpvraag.

Mijn partner is erg religieus en wil geen seks hebben tot het huwelijk, maar ik ben erg seksueel. Moet ik een affaire hebben om het uit mijn systeem te krijgen?

Ik heb een toegewijde relatie met een zeer religieuze man.

Ik ben persoonlijk niet religieus en ben dat ook nooit geweest, maar ik respecteer zijn geloof en zijn geloofssysteem. Hij zal echter geen seks hebben voorafgaand aan het huwelijk.

Dat vind ik prima – ik hou van hem zoals hij is en ik zou nooit proberen zijn grenzen te verleggen.

Ik, aan de andere kant, hou van seks en ik merk dat fysieke intimiteit een belangrijk aspect is geweest van al mijn eerdere relaties.

Ik heb geen idee wat ik hiermee moet doen. Er is bijna een deel van mij dat stiekem contact wil maken met een vreemde, maar ik weet niet zeker of ik dat mijn vriendje kan aandoen.

Beste Els

Als iemand die er sterk van overtuigd is dat seks voor het huwelijk de beste manier is om seksuele compatibiliteit te testen voordat een relatie met het huwelijk wordt afgesloten, kan ik me voorstellen dat het geen makkelijke situatie voor jou is. Tegelijkertijd zal het bedriegen van je vriend je situatie er niet gemakkelijker op maken.

Voordat je seks buiten je relatie zoekt, moet je overwegen hoe de religieuze waarden van jouw vriend van invloed kunnen zijn op andere aspecten van jullie leven samen. Zelfs als je tot het huwelijk hebt gewacht om seks te hebben, is het onvermijdelijk dat zijn overtuigingen zullen aangeven hoe je kinderen opvoedt, hoeveel tijd je met zijn gezin doorbrengt om deel te nemen aan hun religieuze tradities, en misschien zelfs waar je woont .

Als je vriend absoluut niet zal buigen op het gebied van seks voor het huwelijk, is het waarschijnlijk dat over deze andere gebieden ook niet kan worden onderhandeld. En als je jezelf niet zo kunt zien leven, is dat een teken dat je je hele relatie opnieuw moet evalueren. Het is een moeilijke pil om door te slikken, maar jij en je vriend zijn dan misschien niet de beste langetermijnstrategie voor elkaar, ook al ben je verliefd.

Om een ​​succesvol stel te zijn, moeten jullie allebei een compromis sluiten. Ten eerste: ga er niet vanuit dat alle vormen van fysieke intimiteit van tafel moeten zijn als je partner nog geen seks all the way wil.  Je kunt best  je vriend vragen waarom zijn religie seks voor het huwelijk verbiedt, aangezien verschillende religies verschillende redenen hebben. Zijn antwoord zou je kunnen helpen zijn waarden beter te begrijpen of je op de hoogte te brengen van mogelijke mazen in het net. Misschien zijn niet-penetrerende vormen van seksuele intimiteit, zoals orale seks, niet van tafel en kunnen ze je voorlopig tevreden stellen. Als orale seks ook een neen is, houd je gevoelens dan niet verborgen voor je vriendje. Zeg hem dat je niet kunt blijven wachten en bedenk andere opties. Er moet een open communicatielijn zijn. Als er geheimen zijn en liegen, geeft dat aan dat jullie niet goed bij elkaar passen.

Een van die opties zou een open relatie kunnen zijn . Als dat interessant voor je is, kan je dat met je vriend bespreken maar de kans is natuurlijk klein dat hij daar voor open staat. Een andere optie is geduldig wachten tot jullie gehuwd zijn, maar dan loop je het risico dat je misschien later heel ontgoocheld gaat zijn in de seks met je partner. Tenzij je zo veel van hem houdt, dat een mogelijk minder seksuele relatie de grote liefde voor hem compenseert en je er kunt mee leven.

Gerard

Geplaatst in Aantrekkelijkheid/verliefdheid, Dating, Emoties, Huwelijk en echtscheiding, Praten over seks, Relatie, Relatie en vertrouwen, Samenwonen en relaties, Seks en lichaamstevredenheid, Seks en opvoeding, Seks en religie.