Liefde van mijn leven vinden.

Elias, 26 jaar

man in white shirt sitting on rock looking at mountains during daytime

Foto van Abhijith P Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Ik gebruik al jaren datingapps en heb nog steeds niet de langdurige relatie gevonden die ik wil. Is het mogelijk om liefde offline te vinden? Ik ben een alleenstaande 26-jarige man die in een grote stad woont en ik heb datingprofielen voor alle belangrijke datingapps. Ik heb het gevoel dat ik een behoorlijk aantal dates heb gehad, maar toch heb ik moeite om de langdurige en toegewijde relatie te vinden waar ik wanhopig naar op zoek ben. Elke keer dat ik op een date ga via Tinder, eindigt het met een teleurgesteld gevoel, of de verbinding begint kort na onze eerste ontmoeting te verwateren. Is er een manier voor mij om de relatie te krijgen die ik zoek zonder een van deze datingapps, of ben ik voor altijd gedoemd tot deze vicieuze cirkel van oppervlakkige dates.

Beste Elias

Of je het nu leuk vindt of niet, datingapps zijn momenteel naast toevallige fysieke ontmoetingen waarschijnlijk de beste kans om liefde te vinden. Je weet immers dat de andere persoon, voorzover dat die niet uit is op toevallige seks, single is en ook op zoek is zoals jij. Dat heb je niet bij toevallige ontmoetingen waar je niet weet of de ander nog vrij is.

Hoewel het zeker mogelijk is om je toekomstige partner te ontmoeten in een bar, sportschool of de bibliotheek, is die kans klein omdat de meeste mensen tegenwoordig ook de mentaliteit hebben aangenomen dat daten op internet gebeurt.

Maar ik begrijp jouw frustraties. Date na dat hebben zonder einde in zicht (vooral als je echt verlangt naar een blijvende relatie) is vermoeiend en kan zelfs de meest hopeloze romantische ziel hopeloos maken en te geloven dat er niemand voor hen is.

Maar als je denkt dat datingapps en de vermeende aansluitcultuur die eromheen is opgebouwd de enige oorzaak zijn van je relatieproblemen, denk dan nog eens goed na. Volgens onderzoekers die datingapps bestudeerd hebben, hebben de meeste mensen die de datingapps beu zijn en offline liefde willen vinden, moeite om naar een ander mogelijk deel van het probleem te kijken : zichzelf.

Denk de volgende keer dat u veegt na met welke soorten mensen je overeenkomt en waarom je je tot hen aangetrokken voelt. Is het voornamelijk gebaseerd op het uiterlijk? Date je alleen met mensen in dezelfde branche als jij?

Overweeg om je profiel een beetje een make-over te geven als je eenmaal beter begrijpt wat je ook zoekt in een partner. Relatiedeskundigen zeggen dat een juist profiel  je kans om online liefde te vinden echt kan maken of breken. Heroverweeg ook uw strategie. Laad je je schema vol met meerdere afspraken in één week, zodat je te opgebrand bent om een ​​bepaalde date je onverdeelde aandacht te geven of de ervaring daarna te verwerken? Soms vragen mensen ook teveel van een partner. De witte prins of prinses op het witte paard bestaat niet. Soms moet je ook realistisch durven zijn dat de ware unieke partner niet bestaat. Er scheelt altijd wel iets met een persoon en soms moet je ook durven kiezen voor een goed genoeg relatie.

Bij het uitzoeken van je persoonlijke datingsprofielen, kun je beter bepalen hoe je jezelf ervan weerhoudt om iemand geweldig te vinden. Als je het moeilijk vindt om over jezelf na te denken, overweeg dan om een ​​therapeut te raadplegen die je kan helpen de veranderingen vast te stellen die je kunt aanbrengen om makkelijker te daten en mensen aantrekkelijk te leren vinden zonder dat het je al direct afschrikt.

Tegelijkertijd zullen niet alle datingflops jouw schuld zijn – ze zijn iets waar je aan moet wennen als onderdeel van het nieuwe digitale datinglandschap. Bij offline afspraken kun je ook op ontgoochelingen stuiten.  Grenzen stellen, zoals het negeren van app-berichten van griezels, elke verbinding aannemen in een tempo dat voor jou comfortabel is, en leren om mensen die je niet cht bevallen te laten passeren, zal je goed van dienst zijn jouw zoektocht te helpen om die speciale persoon te vinden.

Ga uit, ontmoet mensen op diverse plaatsen, maar heb niet steeds de gedachte in je achterhoofd om echt iemand te ontmoeten. Hoe meer je krampachtig op zoek bent, hoe meer je ontgoocheld zult geraken. Soms zijn er toch die toevallige plotse ontmoetingen die maken dat je de partner van je leven tegen het lijf loopt. Je bent ook nog te jong om wanhopig te worden. Neem rustig je tijd, verken de markt en vroeg of laat ontmoet je toch de ware. Maar ga er niet te hardnekkig naar op zoek en durf ook je eisen te verlagen, want ‘nobody is perfect’.

Gerard

Geplaatst in Aantrekkelijkheid/verliefdheid, Bindingsangst/verlatingsangst/hechtingsproblematiek, Dating, Eenzaamheid, Emoties.