Hij wilde mijn kinderen niet accepteren

three woman sitting near the flower

Bron Instant images Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Roxana, 34 jaar

Ik heb onlangs het uitgemaakt met mijn vriend met wie ik een relatie had van meer dan vier jaar. Hoewel we elkaar wel liefhadden en aanvulden, ging de relatie niet vooruit. Toen we met daten begonnen, zaten we op dezelfde golflengte over het feit dat we op een dag wilden trouwen.

Ik heb twee kinderen uit een eerder huwelijk. De afgelopen twee jaar heb ik verschillende keren voorgesteld dat hij meer tijd met hen doorbracht. Hij weet dat dit belangrijk voor me is. Hij is hier echter niet in geïnteresseerd.

Toen ik vroeg of hij de omgang met mijn kinderen leuk vond, zei hij dat hij dat niet deed en dat hij alleen tijd met hen doorbracht, zodat ik niet boos op hem zou worden. Telkens als ik plannen probeerde te bespreken, zoals samenwonen, zei hij: “Ik wil er niet over praten.”

Hij beweert dat hij zich ontmoedigd voelt over onze toekomst vanwege kleine meningsverschillen die we in het verleden hebben gehad. Ik heb er alles aan gedaan om van die momenten te leren en te groeien.  Alle stellen hebben meningsverschillen, maar hij zegt dat hij niet van conflicten houdt. Elke keer dat ik een probleem aan de orde stel, beschouwt hij het als een persoonlijke belediging, waardoor elke oplossing ontspoort. Communicatie is duidelijk een grote uitdaging. Ik had het gevoel dat hij de relatie saboteerde. We nemen allebei de breuk heel moeilijk op. Ik ben geduldig en begripvol geweest, maar het is moeilijk voor mij om door te gaan in een relatie zonder toekomst. Heb ik het mis als ik een anderszins goede relatie heb verbroken vanwege een communicatieprobleem?

Beste Roxana

Het lijkt een moeilijke situatie maar ik begrijp uit jouw verhaal niet dat je beweert dat jullie elkaar zo goed aanvulden. Als je van iemand houdt die kinderen heeft, neem je de kinderen erbij en beschouw je die als een deel van je partner. Als je vriend niet van kinderen houdt en ook geen samenwoningsengagement wilde aangaan dan vraag ik me af waarom het zo lang duurde voordat je het uitmaakte met deze man?

Je vermeldt niet hoe oud je kinderen zijn, maar als een toekomstige partner geen tijd met je kinderen wil doorbrengen (en ze dan niet leuk lijkt te vinden als hij dat wel doet), is het game over. Hij zou een geweldige kerel kunnen zijn, maar jij en je kinderen zijn een pakketdeal.

Bovendien kan iedereen die op weg is naar een huwelijk en stiefouder worden, beter vertrouwd raken met conflicten, ongeacht de leeftijd van de kinderen. Het betreden van een familiesysteem vereist tact, humor, een edelmoedige geest en het vermogen om af en toe ruzie te overleven. Weinig mensen houden van conflicten. Maar volwassen mensen (zoals jij) begrijpen dat conflicten onvermijdelijk zijn – en vaak tot groei leiden. En een liefdevolle relatie hebben hoort niet zo veel werk te zijn.  Er komt zeker wel iemand op je pad die wel van jou en je kinderen houdt. Geef het niet op, blijf daten en je zult de ware wel ooit ontmoeten, die wel om jou en je kinderen geeft. En vergeet je ex, hij verdiende je niet.

Gerard

Geplaatst in Communicatie, Dating, Eenzaamheid, Emoties, Familie/gezin, Huwelijk en echtscheiding, Partnerrelatie.