Waarom gebruikt mijn vriend nog steeds Tinder

man in black jacket holding bicycle

Photo by The Ride Academy Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Martine, 30 jaar

Ik heb een enorm relatiedilemma dat momenteel gaande is terwijl ik dit typ.  Ik ben nu iets meer dan een jaar samen met mijn man. Ik ben 30, hij 28. We hebben samen een hond en hij woont eigenlijk bij mij maar slaapt gewoon thuis als hij ’s nachts werkt. Hij geeft veel en staat altijd voor me klaar, maar daarom heb ik advies nodig.

Een vriending  stuurde me nu een bericht met een foto van hem op Tinder terwijl we een relatie hebben. Dit is eerder gebeurd, maar hij was echt goed in liegen over het feit dat hij het niet was, ik was gewoon te blind.  Ik moest een nepaccount aanmaken en het zelf zien en binnen 5 swipes veegde ik ja tegen hem. Later vanavond kwam hij langs en matchte met mij en stuurde een bericht. Ik bevroor. Ik reageerde en begon met mijn nepaccount online een gesprek te voeren en hij begon met mij te flirten in de veronderstelling dat het iemand anders was.

Hij heeft geen idee dat ik het duidelijk ben, noch weet hij zelfs dat ik weet dat hij dat doet Ik ben erg aan hem gehecht en hij behandelt me ​​goed. We lachen en kunnen goed met elkaar overweg, maar soms maken we ruzie. Ik ben erg in de war omdat ik hem niet wil verliezen, maar ik wil niet dat hij dit achter mijn rug doet.

Ik heb geen idee wat ik moet doen of zelfs maar hoe ik dit bij hem moet bespreken. Ik heb echt wat advies nodig over wat ik in deze situatie moet doen.

Beste Martine

U bent een van de velen die precies dezelfde vraag stelt. Er blijken zeer vele mannen die zonder medeweten van hun partner nog online zitten te flirten. Het lijkt alsof ze niet zeker zijn van hun partner en hun opties open willen houden.

Allereerst kun je hem niet beheersen als hij achter je rug gaat en op Tinder gaat flirten met andere meisjes. We weten niet of hij iemand ontmoet, maar dit is niet de eerste keer dat hij op Tinder wordt gepakt. Denk je echt dat je hem kunt vertrouwen?  Hij heeft ook de relatie niet gedefinieerd en je het belangrijke label vriendin gegeven.

Voor hem is het een gemaksrelatie. Voor jou hoop je dat het meer is, maar met zijn Tinder-activiteit is dat niet zo. Op jouw leeftijd heb je genoeg mogelijkheden om mannen te ontmoeten die gek op je zullen zijn. Als hij aan het daten is of met anderen flirt, zou jij dat ook moeten doen. Als het zover komt dat je een nepprofiel moet aanmaken om hem op Tinder te ‘vangen’, is de situatie niet goed. Er is geen vertrouwen, en als je hem vertelt dat je dat hebt gedaan, wordt het erger.

Ik heb jou of hem niet ontmoet, maar mijn aanbeveling in gevallen als deze (en ik zie het de hele tijd gebeuren) is om hem te laten weten dat hij veel voor je betekent, maar het is duidelijk dat je niet op zoek bent naar de hetzelfde type relatie. Laat hem weten dat je graag een vriendin wilt zijn in een exclusieve relatie met toekomst. Hij zal ofwel moeten bekennen en stoppen met deze online activiteiten of je teleurstellen, wat je de vrijheid geeft om iemand te vinden die je wel zal koesteren. Het is tijd voor een gesprek, zodat je een relatie kunt vinden zonder in een liefdesdriehoek met Tinder te zitten.

Gerard

 

Geplaatst in Dating, Overspel, Partnerrelatie.