Mijn vriend komt niet klaar als we vaginale geslachtsgemeenschap hebben

Bron Instant images Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Christine, 28 jaar

Mijn partner, een hetero man kan geen orgasme krijgen van alleen penetrerende vaginale geslachtsgemeenschap. Ik ben benieuwd waarom dit kan gebeuren. Hij zegt dat dit altijd zijn ervaring is geweest met al zijn seksuele partners. Wat kan ik nog meer doen om ervoor te zorgen dat hij tevreden is? Hij zegt dat hij wel klaarkomt bij masturbatie of bij orale seks lukt het meestal wel.  Ik zie wel dat hij bij masturbatie extreem hard aan zijn penis rukt en dit dan heel snel doet. Het duurt ook altijd lang vooraleer hij klaarkomt. Ik kom altijd veel vroeger voor hem klaar en als we vaginale seks hebben, verliest hij vaak zijn erectie.

Beste Christine

Er wordt veel gepraat over vrouwen met vagina’s die worstelen met een orgasme , maar het is veel minder gebruikelijk dat we praten over mannen met penissen die orgastische uitdagingen hebben. Dit gebrek aan discussie kan ertoe leiden dat u denkt dat wat uw partner beschrijft zeldzaam is, terwijl het in feite veel vaker voorkomt dan u misschien denkt.

Er zijn een aantal verschillende mogelijke oorzaken. Soms is het gewoon pure voorkeur, die u waarschijnlijk op uzelf kunt betrekken. Misschien haal je veel meer plezier uit orale seks dan uit handmatige stimulatie, of misschien gebruik je liever een speeltje dan je handen . Feit is dat verschillende lichamen net van verschillende dingen houden, en dat kan heel goed het geval zijn voor je partner. Het kan zijn dat hij er de voorkeur aan geeft dat je hem op een andere manier stimuleert. Hij wil misschien ook ongerichte aandacht wanneer hij klaarkomt, in plaats van deel te nemen aan een gedeelde activiteit.

Medicatie kan een andere veel voorkomende reden zijn waarom mannen soms moeite hebben om een ​​orgasme te bereiken, aangezien er veel verschillende medicijnen zijn die kunnen interfereren. De meest voorkomende zijn antidepressiva en middelen voor angststoornissen. Als uw partner zich zorgen maakt over de bijwerkingen van iets dat hij inneemt, kan hij dit het beste met zijn arts bespreken. Verwondingen en ziektes kunnen ook orgastische problemen veroorzaken, dus dat kan een ander gesprek zijn dat uw partner met zijn arts zou kunnen hebben, mocht hij dit gepast vinden.

Maar de meest voorkomende reden voor deze uitdagingen die ik in mijn praktijk voor sekstherapie zie, is masturbatie. Voor mensen van alle geslachten heeft de manier waarop we masturberen een effect op hoe seks met een partner is, en ik heb al gewerkt met een aantal mensen (mannen en vrouwen) die zo’n specifieke masturbatiepraktijk hebben ontwikkeld dat het voor hen moeilijk wordt om op andere manieren een orgasme te krijgen.

Als we exact dezelfde techniek keer op keer gebruiken – vooral als het een heel specifieke techniek is die moeilijk te repliceren is voor een andere persoon – kunnen we in wezen ons lichaam ’trainen’ om alleen op dat soort stimulatie te reageren. Een van de meest voorkomende technieken die ik zie bij mannen is bijvoorbeeld wat gewoonlijk ‘de doodsgreep’ wordt genoemd. Dit is wanneer een persoon zeer stevige druk uitoefent, en meestal ook met veel snelheid. Dit kan buitengewoon moeilijk zijn om te repliceren tijdens geslachtsgemeenschap, zodat die persoon niet genoeg prikkels zal ervaren om tijdens geslachtsgemeenschap een orgasme te bereiken.

Het klinkt alsof de echte kern van uw vraag is ervoor te zorgen dat u uw partner een plezier doet. Ik denk dat u zich het beste tot de expert kunt wenden – hem! Wat zegt hij dat hij leuk vindt? Welke andere feedback heeft hij je gegeven? Heeft hij je al verteld dat hij tevreden is met je seksleven? Misschien is dit gewoon geen probleem voor hem.

Als je nog nooit met een partner bent geweest die geen orgasme heeft gehad tijdens geslachtsgemeenschap, kan deze situatie voor je verwarrend aanvoelen. Maar het komt erop neer dat je maar twee mensen zijn die proberen uit te vinden hoe je twee lichamen bij elkaar passen en wat het beste aanvoelt.

De meeste heteroseksuele stellen gebruiken standaard dit soort geslachtsgemeenschap omdat ze denken dat seks er voor hen zo “hoort” uit te zien, maar dat is gewoon niet alles wat op het menu staat. Misschien kan je seksleven handmatige stimulatie , plagen, orale seks, een specifiek standje,  fantasiespel, vuile praat, speeltjes, en anale seks omvatten , of een van de talloze andere activiteiten die je samen kunt doen.  Onthoud ook dat een van jullie of jullie beiden niet elke keer een orgasme hoeft te hebben om je aangenaam en tevreden te voelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een sensuele massage zonder klaar te komen kan ook heerlijk zijn, of gewoon naakt tegen elkaar liggen en elkaar strelen.

Gerard

Geplaatst in Seks en lichaamstevredenheid, Seks en relationele tevredenheid, Seksbeleving/orgasme.