Mijn partner flirt online met andere vrouwen

man standing by the window beside bed

Bron Instant images Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Vanessa, 31 jaar

Mijn vriend en ik hebben veel ruzie gehad over zijn Instagram-gedrag . Hij volgt veel modellen en zet steeds openbare commentaren op hun berichten om hen te vertellen hoe populair ze zijn.

Ik heb hem eerder verteld dat het mijn gevoelens kwetst, maar hij zegt altijd: ‘Het is gewoon internet.

Het is niet het echte leven. ” Onlangs vond ik een lange opmerking die hij schreef waarin hij het meisje vertelde dat hij graag bij haar zou zijn, en dat hij wist dat ze in de slaapkamer dingen zou doen die zijn vriendin nooit zou doen.

Ik was er kapot van, maar ik weet nog steeds niet of ik zo van streek mag zijn. Is wat hij doet in orde omdat het “gewoon internet” is?

Of telt dit als een soort emotioneel bedrog?

Wat is vreemdgaan eigenlijk ?

Beste Vanessa

Het is belangrijk om met uw partner op dezelfde lijn te komen over wat ontrouw is, vooral als het gaat om emotioneel bedrog. Emotioneel bedrog is echt een lastig terrein om te navigeren. Het treedt op als er geen fysiek contact is tussen partijen, maar er ontstaat toch een intimiteit. Het feit dat jij en je vriend seks hebben, is niet de enige reden waarom je een intieme relatie hebt – de gesprekken die je voert, de tijd die je samen doorbrengt en de manieren waarop je voor elkaar opduikt, dragen bij aan de intimiteit die jullie twee hebben.

Al deze dingen kunnen worden gedaan met een andere persoon buiten uw relatie, zelfs als er geen fysiek contact is. Het kan heel moeilijk zijn om precies te definiëren wat “telt” als emotioneel bedrog, en wat het ene stel als het overschrijden van die grens beschouwt, zou prima kunnen zijn voor een ander stel . Maar dit soort valsspelen is beslist echt.

Omdat dit zo’n moeilijk terrein is, raad ik alle stellen aan om te praten over wat ze definiëren wat als bedrog geldt – emotioneel en fysiek – en ervoor te zorgen dat jullie op dezelfde lijn zitten over de grenzen in jullie relatie.

Emotioneel bedrog was al aanwezig vóór internet, maar door de opkomst van sociale media is het veel gebruikelijker geworden. Mijn algemene regel is om te beweren dat de sociale media ook de echte wereld is. Velen van ons verbergen zich graag achter onze schermen en doen online dingen die we in het echte leven nooit zouden doen. Een eenvoudige manier om uw gedrag te controleren, is door uzelf een vraag te stellen: “Zou ik in het echt een opmerking maken over het lichaam van iemand anders, in het bijzijn van mijn partner?” Als het antwoord ja is, reageer dan. Als het nee is, plaats het dan ook niet online.

Als het morele kompas van je vriend zegt dat het achterlaten van opmerkingen op de Instagram-accounts van andere vrouwen niet als valsspelen telt, dan is dat aan hem. Hij mag zijn eigen gevoel hebben van wat goed voelt en wat verkeerd voelt. Maar in gesprekken met jou moet hij bereid zijn je te horen praten over je eigen grenzen en kijken of er een manier is om relatierichtlijnen op te stellen die voor jullie beiden werken. Als jullie twee geen manier kunnen vinden om het eens te worden over die grenzen, is het jouw voorrecht om weg te lopen van deze relatie.

Het klinkt echter alsof je je vriend al hebt verteld dat zijn gedrag je een ongemakkelijk gevoel geeft, en hij veegde je opmerkingen weg op een nogal onbeleefde en ongevoelige manier. Toen hij uw ongemak kende, ging hij nog een stap verder en bracht hij de echte wereld in zijn online wereld door u op een ongunstige manier met deze andere vrouw te vergelijken. Eerlijk gezegd denk ik dat je het volste recht hebt om boos te zijn op je vriend.

Mijn advies zou zijn om weer met hem in gesprek te gaan over grenzen. Als hij weer geen respect heeft voor je gevoelens of niet bereid is zijn gedrag te veranderen, wordt het misschien tijd dat je deze relatie opnieuw overweegt of het nog wel de moeite is om samen te blijven als er zo weinig respect is voor jouw gevoelens.

Gerard

Geplaatst in Aantrekkelijkheid/verliefdheid, Divers, Emoties, Praten over seks, Relatie en vertrouwen, Relationele problemen, Seks en fantasie, Seks en internet.