Als vrouw moeite met ontvangen orale seks

man sitting beside woman

Bron Instant images https://unsplash.com/photos/Jk7gU5GNt9Y Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Britney 24 jaar

Ik vind het leuk om orale seks te ontvangen , maar ik kan het gewoon niet helpen,  ik ben steeds bekommerd over de manier waarop ik ruik en proef als mijn vriend op me afkomt.

Ik vind het prima dat hij het doet als ik net uit de douche kom, maar daarna begin ik me er zelfbewust van te worden.

Soms weet ik dat het gewoon mijn angst is, maar er zijn tijden geweest dat hij me naderhand kwam kussen en ik mezelf aan zijn ademhaling kon ruiken en het is een beetje vies… ik weet het niet, muf?

Ik weet dat ik me er geen zorgen over moet maken, maar ik wel.

Is er een manier om dit zelfbewustzijn voor eens en voor altijd opzij te zetten?

Beste Britney

Ik wil je vraag op twee niveaus behandelen: ten eerste heb ik wat praktisch advies voor je, maar er zijn ook enkele grotere gedachten die ik zou willen geven over waarom je überhaupt met deze vraag worstelt .

Praktische tips voor een schone vagina
Laat ik beginnen met het eerste punt. De vagina is binnenin goed in staat om zichzelf schoon en PH-gebalanceerd te houden, dus hoewel je het nog niet zei, wil ik zeggen dat je niet absoluut hoeft te douchen of te proberen deze uit te wassen met zeep. (Dit verstoort zelfs het antibacteriële werk van uw vagina en kan tot infecties leiden.)

De schaamlippen zelf kunnen echter soms wat vies eruit zien, vooral de binnenste schaamlippen. U kunt een kleverige witte substantie opmerken in de kleine plooien precies waar uw binnenste schaamlippen uw clitoris raken. Dode cellen hebben de neiging zich daar te verzamelen, en ze zijn meestal verantwoordelijk voor een muffe geur of smaak. Maar het goede nieuws is dat het supergemakkelijk is om van deze opeenhoping af te komen.

Trek onder de douche je buitenste schaamlippen uit elkaar, zodat je je binnenste schaamlippen voorzichtig kunt wassen met warm water. Gebruik een vingertop om ervoor te zorgen dat het vuil wordt weggespoeld. Tussen de douches door kun je jezelf opfrissen door je binnenste schaamlippen voorzichtig schoon te maken met een vochtig washandje of een biologisch afbreekbaar doekje. Als u even de tijd neemt om dit te doen voordat u en uw partner intiem zijn, zal dit u waarschijnlijk een heel eind helpen om u op uw gemak te voelen bij orale seks. U kunt een paar doekjes bij de hand houden in uw badkamer of tas, of in een mum van tijd zelfs wat vochtig tissuepapier gebruiken. (Zorg er wel voor dat je extra voorzichtig bent, want het gebied in en rond je schaamlippen kan behoorlijk kwetsbaar zijn
Andere manieren om je vagina gezond te houden: probeer katoenen ondergoed te dragen, vermijd strings, slaap naakt of in loszittende katoen, vermijd roken en probeer zoveel mogelijk gezond voedsel te eten.

Als u significante veranderingen in de kleur of geur van uw afscheiding opmerkt, is het natuurlijk de moeite waard om een ​​afspraak te maken met uw gynaecoloog om er zeker van te zijn dat u geen infectie of soa heeft. Het is ook belangrijk om te beseffen dat seks van nature een “rommelige” handeling is. Ik gebruik dat woord niet op een negatieve manier, of om te suggereren dat je vagina zelf rommelig is. Ik bedoel gewoon dat seks kan bestaan ​​uit zweten, speeksel, sperma, vaginale sappen, menstruatievloeistof, anale resten, scheten laten,… ​​en nog veel meer. Seks vindt niet plaats in een perfect schoongemaakte bubbel.

Waarom we ons in de eerste plaats zoveel zorgen maken over onze smaak
Laten we dus eens kijken naar de echte kern van waar deze vraag echt over gaat: de manieren waarop vrouwen maar ook mannen gesocialiseerd zijn om ons te schamen voor ons lichaam. Vanaf het moment dat vrouwen er zelfs van bewust worden dat ze vagina’s hebben, wordt hen geleerd te geloven dat ze raar, vies, stinkend zijn. Deze socialisatie komt vroeg en diep naar voren, en het is diepgaand schadelijk voor het zelfrespect en het seksleven. Het geeft  een gevoel van schaamte voor het lichaam, en het kan  het gevoel geven dat we plezier niet waard zijn. Het geeft ons ook vaak het gevoel dat we de focus en aandacht van onze partner niet verdienen.

Als sekstherapeut probeer is mannen en vrouwen te overtuigen om zich meer zelfzeker  te voelen in de slaapkamer. Probeer je niet te snel te schamen over hoe je er uit ziet en hoe je ruikt of proeft.

Probeer daar eens over na te denken de volgende keer dat je merkt dat je je er niet bewust bent van het feit dat je partner op je afkomt. Onthoud dat u zich alleen zorgen maakt over uw geur en smaak omdat de samenleving u heeft geprogrammeerd om u slecht te voelen over uw lichaam. Als je niet voor jezelf op kunt komen, denk dan eens aan je beste vriendin die worstelt met negatieve gedachten over haar eigen lichaam. Denk aan uw huidige of toekomstige dochters of nichtjes, of aan andere kleine meisjes die wordt geleerd zich te schamen voor hun eigen lichaam. Het aanboren van dat gevoel van collectieve pijn en verontwaardiging kan echt helpen om dingen in perspectief te plaatsen.

Ten slotte wil ik nog even opmerken dat veel vrouwen moeite hebben met het ontvangen van orale seks vanwege ervaringen met seksueel misbruik uit het verleden. Je hebt niet in je e-mail gezegd dat je bent misbruikt, maar ik wilde het vermelden omdat zoveel vrouwen de verbinding niet maken. Seksueel misbruik kan een grote invloed hebben op uw lichaamsvertrouwen en het gevoel van verbondenheid met uw eigen lichaam. Als je misbruik hebt gemaakt, raad ik aan om met een therapeut te werken om je ervaringen te verwerken.

Weet over het algemeen dat je lichaam plezier verdient en dat je prima proeft zoals je bent – maar als je wilt proberen ervoor te zorgen dat je zo schoon mogelijk bent, moeten de bovenstaande tips je helpen om je er gemakkelijker bij te voelen.

Gerard

 

Geplaatst in Communicatie, Emoties, Praten over seks, Relatie en vertrouwen, Seks en gezondheid, Seks en hygiëne.