Mag ik bij een nieuwe date over mijn ex praten?

woman in gray tank top and white shorts leaning on wall

Photo by Robert Gomez Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Maggie, 27 jaar

Beste, ik ben al een tijdje single na een relatie van 7 jaar met een man die ondertussen mijn ex is.

Hij heeft me laten zitten voor een andere vrouw nadat hij al meer dan een jaar overspel pleegde wat ik niet wist.

Bij een date, heb ik de neiging om over mijn ex te beginnen, maar ik weet niet of het zo raadzaam is bij een nieuwe mogelijke partner al meteen over mijn negatieve ervaringen met mijn ex te beginnen.

Wat moet ik doen?

Beste Maggie

Er is altijd een onuitgesproken regel geweest bij het daten dat praten over je ex een verboden onderwerp is op een eerste date, of vooral tijdens de vroege dagen van daten.
Het is een enorme afknapper voor je nieuwe partner omdat het de boodschap stuurt dat je misschien niet over je ex heen bent, of dat je een vergelijkingsspel speelt. Niemand wil met je op eierschalen lopen, dus praat niet over de ex, zodat jij en je nieuwe partner met een schone lei kunnen beginnen en je niet in een ingewikkelde liefdesdriehoek terechtkomt.
Het is niet nodig om over een ex te praten, maar op de een of andere manier komen deze standaardvragen vaak naar voren als: ‘Hoe lang ben je al vrijgezel’ of ‘Hoe lang was je laatste relatie?’ Alleen omdat iemand het vraagt, wil dat nog niet zeggen dat ze het antwoord echt willen weten. Het valt in de categorie vragen met hoeveel mensen je hebt geslapen. U weet dat uw antwoord zal worden beoordeeld als te veel of niet genoeg. Ik geloof dat hetzelfde geldt voor constant geklets over iemand uit je verleden.
Toch kun je je ex tegenkomen als je gemeenschappelijke vrienden hebt of zelfs goede vrienden bent met een vorige partner.
Als dat het geval is, moet je je date laten weten dat je er trots op bent dat je een gezonde vriendschap met je ex hebt kunnen onderhouden, maar er is geen kans op verzoening.
Dit gesprek zou alleen moeten komen als je weet dat je een veelbelovende relatie hebt, waarin je hebt afgesproken exclusief te zijn en als je je begeeft in dezelfde kringen als je ex bij het daten.
Als je naar een verjaardagsfeestje, een vakantiebijeenkomst gaat of samen op hetzelfde virtuele happy hour bent, kun je je partner het beste laten weten dat je ex op hetzelfde evenement kan zijn.
Je moet altijd vermijden om je ex te bashen, of te klagen over je seksuele leven, omdat je partner ervan uitgaat dat jij hetzelfde over hem kunt zeggen.
Het gesprek over de ex zal op een gegeven moment naar boven komen, en ik ben er vast van overtuigd dat de beste benadering is om te zeggen dat ze om een ​​reden een ex zijn, of dat de relatie zijn beloop heeft gehad, maar wijdt er niet teveel over uit en hang niet het verhaal van een lange klaagzang op.
Als je met een nieuw iemand over een ex praat, komt dat over als bagage die je nog bij je hebt. Ik geloof in het nemen van de hoge weg, niet op alle tekortkomingen in je relaties uit het verleden, en in plaats daarvan prijs ik de dingen die je leuk vindt aan je nieuwe relatie.  Als je in het begin van je relatie direct wordt gevraagd naar je verleden of een ex, denk ik dat je van onderwerp moet veranderen, of iets flirterigs moet zeggen, zoals: ‘Een ex? Ik dacht dat je mijn eerste was. “
Gerard

 

Geplaatst in Dating, Emoties.