Mijn vriend wil nog steeds chatten met andere meisjes

woman with brown hair and pink lipstick

Photo by Raamin ka Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Julie, 24 jaar

Ik ben gefrustreerd door iets dat gebeurt in mijn relatie en ik hoop dat je kunt helpen.

Kun je me alsjeblieft helpen te begrijpen wat mijn vriend bedoelt als hij zegt: “Hij mist het chatten met meisjes, omdat hij meer van hun gesprekken geniet dan van mannelijke gesprekken.”

Hij voegde eraan toe dat hij ook het feit mist dat hij met ze kan praten zonder dat mensen te snel conclusies trekken.

Denk je dat hij het mist om alleenstaand te zijn en de opwinding te hebben om met nieuwe meisjes om te gaan?

We zijn al bijna een jaar aan het daten en we lijken erg op elkaar en hebben nog geen ruzie gehad, omdat we meestal dingen doornemen voordat het een probleem wordt.

Beste Julie

Als relatietherapeut kan ik je vertellen dat je vriend duidelijk de bevestiging nodig heeft dat andere meisjes hem nog steeds leuk vinden, ook al is hij toegewijd aan jou. Ik weet niet of jullie elkaar online of fysiek hebben ontmoet, maar het is me duidelijk dat hij zijn opties open houdt. Misschien is hij onzeker of is hij gewoon verslaafd geraakt aan online daten en kan hij zijn profiel niet verwijderen.

Ik weet niet of hij aan het chatten is op sociale mediasites zoals snapchat, Facebook, WhatsApp of eigenlijk een profiel heeft op Tinder of … en op die manier chat. Hoe dan ook, ik zie chatten en flirten met andere vrouwen als je een relatie hebt als een beetje emotioneel vreemdgaan en een groter geval van onzekerheid.

Vele jaren geleden had ik een cliënt die zijn partners online zocht tot hij iemand leerde kennen. Toen het tijd was om profielen te verwijderen, deed hij dat en kwam overeen met zijn partner om  exclusief te zijn. Alles leek in orde, behalve een dag later gaf hij al aan haar toe dat hij het moeilijk had met deze stap, vooral het feit dat hij niet meer online contacten kon leggen.  Hij schreef hen niet terug, noch maakte hij afspraken. Hij was al zo lang online dat het verbreken van de verbinding pijnlijk voor hem werd. Hij vond het heerlijk om de digitale ego-boost te krijgen van een vrouw die naar hem schreef of zijn profiel bekeek. Hij kwam er overheen, maar het bezorgde hem stress.

Als je vriendje een dating-app gebruikt en aan het chatten is, is dat een reden om uit elkaar te gaan. Hij kan met “vrienden” op Facebook chatten zonder de wereld te vertellen dat hij op een datingsite is en beschikbaar is.

De reden dat mannen niet eens graag hun relatiestatus willen veranderen, is omdat ze, totdat ze zich volledig hebben gecommitteerd, niet het gevoel willen hebben dat ze nooit meer met een andere vrouw naar bed zullen gaan. Ik weet dat het dramatisch klinkt, maar het is redelijk nauwkeurig.

Laat je vriend weten dat je het niet erg vindt dat hij vrouwelijke platonische vrienden heeft en dat je ook mannelijke platonische vrienden hebt. Maar wees duidelijk, je bent niet geïnteresseerd om samen te zijn met iemand die zijn opties open wil houden, dus tenzij de mensen met wie hij aan het chatten is iets over jou weten of jullie wederzijdse vrienden zijn, heb je het recht om hem ronduit te vertellen dat het respectloos is aan jou. Vraag hem hoe hij zich zou voelen als je met andere jongens zou flirten alsof je geen vriendje had. Ik betwijfel of hij dat ook leuk zou vinden.

Ik zeg niet dat je uit elkaar moet gaan, maar laat hem weten dat je een vrouw bent die het verdient om gerespecteerd te worden en dat hij zijn flirtgedrag en chats opnieuw moet concentreren en ze op jou moet richten.

Gerard

Geplaatst in Aantrekkelijkheid/verliefdheid, Dating, Jaloezie, Overspel, Partnerrelatie.