Mijn vriendin misbruikt mij emotioneel

Frank, 37-jarige man

Photo by Nik Shuliahin Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Ik heb een relatie van 2 1/2 jaar met een zeer intelligente vrouw die naar mijn mening emotioneel misbruik van mij maaks. Ze beheert informatie en haar gevoelens heel sterk en ik ben een zeer open en delende persoon. Zij en ik wonen samen. Ze manipuleert me voortdurend en speelt met mijn gevoelens.

Dan zegt ze dat ze van mij houdt en dan weer is ze verschrikkelijk boos en moet ze mij niet meer.  Soms, wanneer ze echt boos was, heeft ze me geslagen.

Ik legde het weg door te zeggen dat ik het verdiende omdat ik het uitlokte of iets zei zodat ik het verdiende. Ik ben als kind opgegroeid in een fysiek gewelddadige situatie en ik zwoer dat ik nooit zou misbruiken of misbruikt worden in mijn leven, maar hier bevind ik me in precies dezelfde situatie.

Ik weet dat dit geen gezonde situatie is, maar ik wil doen wat ik kan om het beter te maken.

Hoe kan ik deze cyclus doorbreken? Hoe kan ik communicatie met haar openen? Hoe kan ik haar misbruik aan haar presenteren op een manier die geen ruzie zal veroorzaken? Ik wil gewoon dat we een beter stel worden en ik wil me beter voelen over mezelf en mijn relatie.

Beste Frank

Mijn eerste aanbeveling is dat zowel jij als je vriendin wat boeken moeten lezen omtrent misbruik in relaties. Bijvoorbeeld het boek “Liefde is nooit genoeg: hoe paren misverstanden kunnen overwinnen, conflicten kunnen oplossen en relatieproblemen kunnen oplossen” door Aaron Beck.

Ten tweede moeten jullie twee een paar dingen samen doen:

1. Praat in een wederzijds veilige situatie.

Er is misschien iemand, waarschijnlijk iemand ouder, die jullie beiden respecteren. Als dat zo is, vraag deze persoon om erbij te zijn, en dit zal ervoor zorgen dat jullie je beiden houden aan de regels die je hebt opgesteld voor de discussie. Als u zo iemand niet kent, kan er een professionele relatietherapeut helpen om jullie te helpen om op een correcte manier met elkaar te praten zonder aanvallend of bekritiserend te worden.

Zo een communicatie zou er alsvolgt kunnen uitzien. Ze zegt iets. Jij zwijgt en reageert niet tot ze uitgepraat is.
Als ze klaar is, moet je een samenvatting van haar bericht herhalen. Ze mag je corrigeren, totdat duidelijk is dat je haar correct hebt gehoord.
Dan reageer je en het is hetzelfde proces. Ze neemt waar en luistert en moet een samenvatting van wat je zei herhalen, zodat je haar kunt corrigeren totdat je ervan overtuigd bent dat ze je heeft gehoord.

Dit zorgt ervoor dat jullie, anders dan bij de normale verbale uitwisselingen tussen mensen, elkaar eigenlijk HOORT.

2. Breng plezier en romantiek terug in je relatie.

Toen je elkaar ontmoette, tijdens jullie verlovingstijd, wilde je zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen. Samen zijn was leuk; het is waar je wilde zijn. Maar met het verstrijken van de tijd, wederzijdse misverstanden en de sleur van het dagelijks leven, zijn de dingen veranderd.

Jullie zullen er  allebei profijt van hebben als jullie bewust terugkomen op het soort activiteiten dat jullie aanvankelijk samen deden. Ga op vriend-vriendin-dates, zoek speciale gelegenheden om van te genieten; vind activiteiten die jullie allebei een boost geven en focus op alle goede dingen die je voor elkaar doet.

3. Een van de dingen die veel strijdende paren proberen is het idee van schuld kwijt te raken.

Wat de ander heeft gedaan  nog erger te maken, is contraproductief in jullie relatie. In plaats daarvan heeft ieder van jullie de macht om iets te doen om de relatie te verbeteren. Focus daarop. Je kunt dus een soort contract maken. Je kent de dingen die van jouw kant haar irriteren. Kies er een, neem contact op met haar en beloof dat je je best gaat doen om die gewoonte te veranderen. Vraag haar om hulp. Jullie tweeën kunnen een geheim signaalje uitwerken dat ze kan gebruiken om je eraan te herinneren als je terugvalt in de oude manier van doen.

In ruil daarvoor zou ze een gewoonte van haar moeten vinden waarvan ze voelt dat ze je irriteert. Het veranderen van deze gewoonte moet ongeveer even belangrijk zijn voor je relatie als je eigen verandering, dus dingen zijn gelijk. Nogmaals, ze zou je moeten vragen om een ​​kleine herinnering te geven als ze uitglijdt.

De enige vereiste voor het aangaan van een relatie is dat beide partijen gemotiveerd moeten zijn om dit te doen. Als jij en je vrouw het allebei willen proberen, dan kan dat. Probeer te onderhandelen zodat jullie beiden water bij de wijn doen en terug samen kunnen genieten van het leven.

Gerard

Geplaatst in Communicatie, Dating, Huwelijk en echtscheiding, Intimiteit, Onderhandelen, Partnerrelatie, Praten over seks, Relatie en vertrouwen.