Mijn vriendin maakt emotioneel misbruik van mij

Bob, 37-jarige man

Photo by Tim Bogdanov Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Ik heb een relatie van 2 1/2 jaar met een zeer intelligente vrouw die naar mijn mening emotioneel misbruik van mij maakt. Ik ben een zeer

open en delende persoon. Zij en ik wonen samen.Ik ben heel open in alles maar zij zwijgt over haar gevoelens en ik kan niet tot haar doordringen. Ze zegt nooit dat ze van mij houdt.Ze is vaak boos op mij en eens toen ze zeer boos was, heeft ze me geslagen.

Ik legde het weg door te zeggen dat ik het verdiende omdat ik haar uitlokte of iets zei zodat ik het verdiende. Ik ben opgegroeid in een fysiek gewelddadige situatie en ik zwoer dat ik nooit zou misbruiken of misbruikt worden in mijn leven, maar hier bevind ik me in precies dezelfde situatie. Ik weet dat dit geen gezonde situatie is, maar ik wil doen wat ik kan om het beter te maken.

Ik ben ongeveer een jaar naar een therapeut geweest maar had nooit het gevoel dat ik iets uit de situatie kon halen. Ik heb onlangs Zen-meditatie geprobeerd en dat heeft me enigszins geholpen, maar nogmaals, ik heb het gevoel dat ik iets mis.

Hoe kan ik deze cyclus doorbreken? Hoe kan ik communicatie met haar openen? Hoe kan ik haar misbruik aan haar presenteren op een manier die geen ruzie zal veroorzaken? Ik wil gewoon dat we een beter stel worden en ik wil me beter voelen over mezelf en mijn relatie.

Beste Bob

Mijn eerste aanbeveling is dat je probeert om wat literatuur te lezen rond de thematiek om zo inzicht te krijgen in je eigen situatie en je relatie. Een interessant boek is “Liefde is nooit genoeg: hoe paren misverstanden kunnen overwinnen, conflicten kunnen oplossen en relatieproblemen kunnen oplossen” door Aaron Beck.

Ten tweede moeten jullie twee een paar dingen samen doen:

1. Praat in een wederzijds veilige situatie.

Er kan een persoon zijn, waarschijnlijk iemand ouder, die jullie beiden respecteren. Als dat zo is, vraag deze persoon om erbij te zijn, en dit zal ervoor zorgen dat jullie je beiden houden aan de regels die je hebt opgesteld voor de discussie. Als u zo iemand niet kent, kan er een professionele relatietherapeut helpen daarbij.

Eén set regels gaat als volgt:

Ze zegt iets. Jij wordt aangemoedigd om aantekeningen te maken.
Als ze klaar is, moet je een samenvatting van haar bericht herhalen. Ze mag je corrigeren, totdat duidelijk is dat je haar hebt gehoord.
Dan reageer je en het is hetzelfde proces. Ze neemt notities en moet een samenvatting van wat je zei herhalen, zodat je haar kunt corrigeren totdat je ervan overtuigd bent dat ze je heeft gehoord.

Dit zorgt ervoor dat je, anders dan bij de normale verbale uitwisselingen tussen mensen, elkaar eigenlijk ook echt beluistert.

2. Breng plezier en romantiek terug in je relatie.

Toen je elkaar ontmoette, tijdens de verliefdheidsfase van je relatie, wilde je zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen. Samen zijn was leuk; het is waar je wilde zijn. Maar met het verstrijken van de tijd, wederzijdse misverstanden en de sleur van het dagelijks leven, zijn de dingen veranderd.

Jullie zullen er allebei profijt van hebben als jullie bewust terugkomen op het soort activiteiten dat jullie aanvankelijk samen deden. Doe alsof je terug op date gaat, zoek speciale gelegenheden om van te genieten; vind activiteiten die jullie allebei een boost geven en focus op alle goede dingen die je voor elkaar doet.

3. Een van de dingen die veel strijdende paren  helpt, is zich te ontdoen van het concept van schuld.

Wat de ander heeft gedaan om het nog erger te maken, is contraproductief om bij stil te staan. In plaats daarvan heeft ieder van jullie de macht om iets te doen om de relatie te verbeteren. Focus daarop. Je kunt dus een soort contract afsluiten. Je kent de dingen die haar irriteren. Kies er een, neem contact op met haar dat het een gewoonteverandering is die dingen voor haar beter zou maken en beloof dan je best te doen om die gewoonte te veranderen. Vraag haar om hulp. Jullie tweeën kunnen een geheim signaal uitwerken dat ze kan gebruiken om je eraan te herinneren als je terugvalt in de oude manier van doen.

In ruil daarvoor zou ze een gewoonte van haar moeten vinden waarvan ze voelt dat ze je irriteert. Het veranderen van deze gewoonte moet ongeveer even belangrijk zijn voor je relatie als je verandering, dus dingen zouden gelijk moeten zijn. Nogmaals, ze zou je moeten vragen om een ​​kleine herinnering te geven als ze uitglijdt.

De enige vereiste voor het aangaan van een relatie is dat beide partijen gemotiveerd moeten zijn om dit te doen. Als jij en je vriendin het allebei willen proberen, dan kan dat.

Gerard

Geplaatst in Bindingsangst/verlatingsangst/hechtingsproblematiek, Dating, Divers, Emoties, Onmogelijke liefde, Partnerrelatie, Praten over seks, Relatie en vertrouwen, Relationele problemen, Samenwonen en relaties.