Ik kom zelden klaar bij seks met mijn man.

Ingrid, 38 jaar

Photo by Camille Brodard Willekeurige foto. De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Ik ben getrouwd sinds 16 jaar. In het begin hadden we een redelijk bevredigend seksleven, maar mijn partner besteedt de laatste jaren minder aandacht aan mijn genot. Voorspel kennen we nog

amper en als hij in me komt, komt hij al na 3 minuten klaar.

Zelf kom ik maar zelden tot een orgasme.

Alleen door te masturberen als ik alleen ben, slaag ik er soms in om klaar te komen maar met mijn partner lukt me dat zelden.

Mag ik hem dat vertellen? Soms fake ik dan maar een orgasme om hem een plezier te doen, maar zelf geniet ik er niet echt van.

Ik zou graag ook meer willen klaarkomen.

Beste Ingrid

Over orgasmes zijn al meerdere boeken en artikels geschreven en zijn al veel bevragingen gebeurd. Keer op keer komt hetzelfde antwoord naar voor : mannen komen snel tot een orgasme, bij een zaadlozing komen ze klaar, maar bij vrouwen is er veel meer werk aan de winkel. In het begin van een relatie doen mannen veel moeite om hun partner ook tot een orgasme te brengen, maar na vele jaren huwelijk of samenwonen, verwatert dit vaak. No stress, je bent niet de enige. Zo is gebleken dat maar liefst 50% van de vrouwen zelden tot nooit klaarkomt.

In 2016 gebeurde nog een onderzoek door Het Nieuwsblad en Charlie Magazine.  Aan de enquête namen heel wat Vlaamse vrouwen deel.  Het ging om 645 vrouwen via het iVox panel en 2915 vrouwen via Charliemag.be. Dit waren toen de resultaten : 11% heeft nog nooit een orgasme ervaren of weet dat niet met zekerheid ; 9 op 10 beleefde al een orgasme;De helft van de vrouwen geeft aan dat ze helemaal met niemand praat over haar orgasmes;De helft van de vrouwen stelt dat hun partner vaker klaarkomt dan zijzelf;De helft van de vrouwen kijkt naar porno;Acht op de tien vrouwen masturberen;1 op 5 vrouwen kan klaarkomen puur op fantasie, maar een op de drie fantaseert nooit over seks;1 op 5 faket wel eens een orgasme. Gemiddelde score die Vlaamse vrouwen geven aan hun seksleven = 6,4

‘Seks is onderdeel van ons dagelijks leven. Het is zoals eten, slapen of werken deel van wat we door de band genomen als mensen doen. Voor velen is het oké maar net zoals hun werk de ene dag heel bevredigend is en de andere iets minder, is het ook niet altijd vuurwerk in bed’, concluderen seksuologen Alexander Witpas en Ruth Borms in Knack Weekend.

Klaarkomen (een orgasme) is de ontlading van maximale seksuele opwinding in het lichaam.  Alleen het heen en weer gaan van de penis in de vagina geeft bij een vrouw bijna nooit een orgasme.
Om klaar te komen is strelen/wrijven rond of over de clitoris meestal belangrijk. Het is natuurlijk ook belangrijk dat u zich seksueel opgewonden voelt.  Leren klaarkomen kan het beste door zelfbevrediging.

Niet elke vrouw kan klaar komen. Voor sommige vrouwen is klaarkomen niet zo vanzelfsprekend. Ongeveer 3 op de 4 vrouwen geeft aan wel eens problemen te hebben met het klaarkomen. 1 op de 4 geeft aan daar vaak last van te hebben. Uit onderzoek van seksuologe Goedele Liekens in samenwerking met Durex is gebleken dat zes op de tien vrouwen niet tevreden zijn over hun seksleven. Dat heeft voor een groot deel te maken met het niet klaar kunnen komen. Dat heeft meerdere oorzaken, die natuurlijk per vrouw verschillen.

Waar het vaak misgaat is in de communicatie als vrouwen seks hebben met mannen. Zo denken heel veel mannen (nog steeds!) dat penetratie de manier is om een vrouw klaar te laten komen. In de praktijk werkt het in de meeste gevallen juist niet zo. Het merendeel van de vrouwen heeft clitorale stimulatie nodig om klaar te komen. Om erachter te komen of dat bij jou ook het geval is, is het belangrijk om jouw lichaam te leren kennen. Sommige vrouwen zijn nog nooit klaar gekomen. Voor hen kan vrijen zonder klaarkomen ook heerlijk zijn. Voor prettige seks is klaarkomen zeker niet per se nodig.

De makkelijkste manier om erachter te komen wat jij nodig hebt om klaar te komen, is je eigen lichaam leren kennen. Pak de tijd om zelf te vinden wat je leuk vindt en wat je seksuele bevrediging bezorgt.  Vele mannen weten niet dat de clitoris (in veel gevallen) de sleutel is voor een orgasme. Vrouwen weten dat vaak wel, maar lastiger is wat ervoor nodig is om dat orgasme ook echt te bereiken. Oefen daarom met jezelf of je partner. Dit kun je doen door te masturberen terwijl je je clitoris prikkelt. Voel, probeer en experimenteer erop los en vergeet er vooral niet van te genieten. Als jij je té erg focust op het eindstation (het klaarkomen) dan ga je te gehaast te werk. Een orgasme is fijn, maar de weg ernaartoe hoort dat ook te zijn. Doe het dus rustig aan.

Naast het experimenteren in je eentje, is het ook belangrijk om dat samen met je partner te doen. Zo kun je met hem/haar delen wat je in je eentje hebt ontdekt. Wat vind jij nou echt lekker? Vertel of laat het zien aan je partner en ontdek zo samen hoe jullie nog meer van elkaar kunnen genieten. Je kunt ook samen dingen uittesten, zoals nieuwe standjes, speeltjes of bijvoorbeeld het kijken naar erotische films. Experimenteren is echter niet alles. Als jij je rot voelt omdat je niet klaar kunt komen of hier moeite mee hebt, is het helemaal niet erg om dit tegen jouw partner uit te spreken. Als jouw partner weet waar je mee zit, kunnen jullie samen proberen om hieraan te werken. Onthoud dat een orgasme faken niet zo een goed idee is. Het kan voelen alsof je jouw partner hiermee een plezier doet, maar dat is echter niet zo. Jouw partner zal op die manier niet weten wat jij echt nodig hebt om te genieten, terwijl hij of zij dat wel heel graag wil.

Misschien kan deze informatieve video nog extra info geven of vind je hier nog extra informatie. Succes

Gerard

 

 

Geplaatst in Partnerrelatie, Praten over seks, Seks en fantasie, Seks en lichaamstevredenheid, Seks en relationele tevredenheid, Seksbeleving/orgasme, Sekservaringen, Seksspeeltjes, Sekssstandjes, Seksuele opwinding, Seksuele relatie, Seksuele sleur/verveling, Verlangen/opwinding.