Voor mij kiezen?

Betsy, 43-jarige vrouw

Photo by Scott Broome Willekeurige foto De betrokken persoon is niet de persoon met de hulpvraag.

Ik heb de man van mijn dromen 9 maanden geleden online ontmoet. We zijn vrij snel een relatie begonnen waarbij we elkaar daten en samen seks hebben. Ik heb nog nooit zo’n diepe intieme band gehad met een man.

Hij vertelde me dat hij en zijn vrouw gescheiden waren. Het blijkt nu dat ze niet gescheiden zijn; ze zijn nog steeds in hetzelfde huis, maar hij zegt dat ze niet samen slapen. Hij zegt dat hij er blijft omwille van zijn dochter die haar laatste jaar van de middelbare school ingaat.

Hij vroeg me 3 maanden geleden om zijn vriendin te zijn, maar wil onze relatie geheim houden.

Hij noemt het “onze wereld” totdat zijn dochter afstudeert op de middelbare school. Zijn vrouw gaat binnenkort op reis en hij wil dat ik bij hem blijf terwijl ze weg is.

Mijn vraag is, waarom voel ik me niet schuldig over de affaire of de leugens die hij me heeft verteld, maar heb ik last van de gedachte om seks met hem in hun bed te hebben?

Beste Betsy, je verhaal komt maar al te vaak voor. Een groot aantal romans, toneelstukken en films gaan over het thema van de manier waarop deze man met u omgaat. Profiteert hij van jou.  Het hangt er van af of je er vrede mee neemt dat je hem met iemand anders moet delen. Want het lijkt wel duidelijk dat hij zijn partner zeker nu nog niet voor jou gaat verlaten.

Je vraag laat zien dat je weet dat je misschien wordt opgelicht en misbruikt. Hij ging misschien op die datingsite, niet om liefde te vinden, maar om een ​​slachtoffer te vinden, zodat hij seks kan hebben met iemand anders zonder verplichtingen na te komen. Zulke mannen beschouwen vrouwen niet als hun gelijken, die respect verdienen, maar als potentiële veroveringen om hun ego te versterken. Misschien gaat hij zelfs bij zijn vrienden opscheppen over ‘scoren’. Is hij wel echt eerlijk over zijn gevoelens? Als hij echt van je houdt, moet hij echt voor jou kiezen. Je kan niet van twee walletjes eten.

De reden dat je last hebt van de gedachte om seks met hem in hun bed te hebben, is dat je, in tegenstelling tot zijn houding, empathie hebt. Zonder het te willen, heb je je voorgesteld hoe zijn vrouw zich zou voelen als ze het zou ontdekken. Ze zou in opstand komen, walgen, geschonden worden – dus je voelt hetzelfde, al was het maar als een schaduw van wat je zou doen in haar plaats.

Daarom is deze ongelukkige situatie een kans voor jou om te groeien in wijsheid, mededogen en fatsoen. Ik geef je geen advies over wat je moet doen, maar denk aan mijn woorden en volg je emoties. Denk goed na of je wel bij deze man wil blijven, ook al hebben jullie een goede relatie, hebben jullie fijne momenten samen en goede seks. Maar echte liefde vraagt meer engagement.  In dit soort relaties kan dit engagement niet. Maar nogmaals, jij moet voor jezelf beslissen of je met dit soort relatie wil leven.  Misschien komt er echt de tijd dat hij voor jou kiest, maar heel waarschijnlijk is zijn studerende dochter slechts een drogreden om je aan het lijntje te houden en misschien van jouw goedgelovigheid misbruik te maken.

Er zijn zwemmen nog genoeg vissen in de zee. Zou je niet op zoek gaan naar een trouwe partner, die het goed met je meent en wel voluit voor je kiest?

Gerard

Geplaatst in Emoties, Huwelijk en echtscheiding, Jaloezie, Onmogelijke liefde, Overspel, Partnerrelatie, Relatie, Relatie en vertrouwen.